Prefab

Uitgekiend, doordacht en planmatig. Dat is prefab bouwen!

In onze nieuwe bedrijfshal hebben wij ons toegelegd op prefab bouwen. Veel van onze projecten, of onderdelen daarvan, realiseren wij bij ons op locatie in Drachten. Uitgekiend, doordacht, kwalitatief hoogwaardig én duurzaam. Dat zijn kortgezegd een aantal kernwaarden van prefab bouwen.
Veel voordelen!

Het prefab bouwen kunnen wij zowel inzetten voor bouw-, verbouw- als renovatieprojecten. Prefab bouwen betekent dat we het bouwproces (van afgebakende bouwonderdelen of gehele projecten) laten plaatsvinden in onze moderne bedrijfshal. Hiermee minimaliseer je het aantal werkzaamheden op de bouwplaats zelf. Prefab bouwen heeft veel voordelen. We zetten ze graag voor jou op een rij:

Kortere bouwtijd: Prefab bouwen betekent dat we (de componenten van) een gebouw off-site produceren. Dit verkort de tijd die nodig is voor de bouw ter plaatse drastisch. Hiermee beperken we de weken aanzienlijk waarin we daadwerkelijk op een bouwplaats zijn.

Kostenbesparing: Prefab bouwen kan ook kostenbesparend zijn, omdat de productie van componenten in een fabriek plaatsvindt onder gecontroleerde omstandigheden. Dit betekent dat er minder materiaalverspilling is en minder kans op vertragingen door slechte weersomstandigheden.

Kwaliteitscontrole: Doordat we de componenten van een prefab gebouw in onze hal produceren, kunnen we meer aandacht besteden aan kwaliteitscontrole. Deze controle betekent een hogere kwaliteit van de bouwmaterialen en -technieken, wat zich uit in een duurzamer en veiliger gebouw.

Flexibiliteit: Prefab bouwen biedt ook meer flexibiliteit bij het ontwerpen van gebouwen. Door het gebruik van geavanceerde software en fabricagetechnieken kunnen we componenten op maat maken. Hierdoor is een breed scala aan ontwerpen en bouwstijlen mogelijk.

Duurzaamheid: Prefab bouwen kan ook duurzamer zijn dan traditioneel bouwen. Omdat we de componenten in onze hal produceren, is er minder afval en minder impact op het milieu. Bovendien kun je prefab gebouwen vaak gemakkelijk demoteren en opnieuw gebruiken. Hierdoor zijn prefab gebouwen een duurzame oplossing voor tijdelijke of modulaire gebouwen.

Veiligheid: Ten slotte is prefab bouwen veiliger dan traditioneel bouwen. Omdat we de componenten in onze hal produceren, is er minder risico op ongevallen op de bouwplaats. Ook zijn prefab gebouwen vaak beter bestand tegen aardbevingen en ander natuurgeweld vanwege de solide constructie en kwaliteitsmaterialen.

Meer informatie?

Wil je meer weten over prefab bouwen en wat dat voor jou kan betekenen? Prefab bouwen verkort de bouwtijd op jouw bouwplaats aanzienlijk. We brengen je in een persoonlijk gesprek graag op de hoogte van alle voordelen van prefab bouwen voor jouw specifieke opdracht. Je kunt telefonisch een afspraak maken voor een nadere kennismaking en meer informatie bij ons op locatie in Drachten.

Maak kennis met Bouwbedrijf Fokko Reitsma

Als bouwbedrijf bestaan we uit een team van twaalf professionals met een passie voor bouwen. Een bouwbedrijf waar zekerheid, betrouwbaarheid en vakmanschap centraal staan. Door onze jarenlange ervaring in de wereld van de bouw, weten we dat dit de kwaliteiten zijn die ertoe doen.

Meer weten over Prefab ?

Wij houden van bouwen en verbouwen. Vakkundig pakken wij een breed scala aan opdrachten aan. Heb je een specifieke bouwopgave of opdracht? Leg hem aan ons voor. Tijdens een persoonlijke afspraak kunnen we samen bespreken wat de mogelijkheden zijn.